Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét mesterlövész*

0
* Bruhaha, mesterlövész! Érteed! Mer van az a film, tudod, meg ez olyan, mintha a csatárokra vonatkozna. Hahaha, óriási! Mesterlövéhéhéész!

A vb-gólkirályság kategóriája legfaszább titulusa. A BL-, vagy mondjuk egy bajnokság gólkirályára két év múlva senki nem emlékszik, a világbajnokság legjobb góllövője viszont böhömnagy betűkkel beírja magát a labdarúgás történetébe. Olyan figurák mellé, mint Kocsis Kocka, Just Fontaine, vagy éppen Ronaldo, aki ezt (is) egy szinttel feljebb emelte, és jelen pillanatban a vébék történetének legeredményesebb játékosa.

Itt van ugyan a vébén elsőszámú kihívója, de amikor Müllert 4-0-nál lecserélte a fikagörgető, és Podolskit küldte be a helyére, akkor egyszerre két dolog történt. Motsching kirohant a kertbe, és leharapta egy mókus fejét, Klose pedig rájött, hogy nem fogja behozni a pókharapó zsenit az összesített vb-rangsorban. De maradjunk most egy kicsit Brazíliában, és nézzük, kik harcolnak majd a gólkirályi címért. Ők heten.

  1. Thomas Müller

Ha nem lenne már önmagában gránitkemény, hogy kilenc vébémeccsén nyolc gólnál jár (a dél-afrikai öttel társgólkirály lett, mivel három gólpassza is volt, így övé lett a torna Aranycipője), akkor vegyük hozzá, hogy mindössze 24 éves a Nemzet új Bombázója. Nyilván nem hátrány, hogy egyrészt a németek 2000 óta folyamatosan építik át a válogatottat, és már ott járnak, hogy kimondottan nehéz utálni őket, másrészt olyan figurák játszanak mögötte, mint Kroos, Özil, Götze és még sorolhatnánk a remekül passzoló támadókat. Harmadrészt kiöregedett Klose, így Müller a csapat első számú centere. Elnézve a németeket, nem rossz tipp rá fogadni, és nem csak azért, mert három góljával már most kiesik a padból, úgy jelentkezik a gólkirályi címért.

  1. Robin van Persie

Aki nem alélt el attól az azonnal mémmé váló fejestől, azt el kell tiltani mindenféle futballmeccs megtekintésétől. Van Persie kirobbanó formája már csak azért is reményt keltő a világbajnokság Aranycipőjének szempontjából, mert egy atomjaira hulló, botrányosan gyenge csapatban tudta le az egész szezont, ráadásul sérült is volt egy ideig. Müllerhez hasonlóan mögötte is jó társak játszanak, akiktől számíthat forintos passzokra (_mínusz Robben), sőt, még előnyben is van a némethez képest, mert ő képes saját magának megcsinálni a helyzetet, amit aztán könyörtelenül beverhet. Fontos kérdés, hogy meddig jut a tornán Hollandia, azaz hány meccs áll majd rendelkezésére Van Persie-nek a gólkirály cím megszerzéséhez.

  1. Luis Suárez

Anglia ellen tökéletesen lemérhető volt, mit jelent Suárez jelenléte Uruguaynak. Röviden összefoglalva: mindent. Aki látta a közepesnél eggyel jobb Liverpoolt a bajnoki címért küzdeni, annak egyébként sem volt sok kétsége, hogy a középszerűnél eggyel rosszabb (lásd még: Costa Rica) Uruguayt simán a vállára pattintja a nyúlfogú csirkefogó, és meg sem áll velük a legjobb _valameddig. Igen, ez valószínűleg azt jelenti, hogy Suáreznek a csoportellenfeleket (= Olaszországot) valamint a két következő meccset kell megnyomnia, mert utópisztikus gondolat, hogy ez az uruguayi csapat a négy közé jusson. Házi feladat: nézzünk utána, ki lőtt utoljára mesterhármast az olaszok ellen.

  1. Arjen Robben

A hollandok érdekében reméljük, gyorsan elszállnak az esélyei a gólkirályi címre, mert ha nem így lesz, akkor az öltözőfolyosóról is lövésre vállalkozik majd, ha jól pattan a zsuga. Bár már 21 évesen is 42-nek nézett ki, most, hogy tényleg magára szedett néhány évnyi rutint, az ember azt várná, hogy lelassul, és többet passzol. Ehelyett még kevesebbet passzol, és még gyorsabb lett. Robben a csoportkör királya könnyen lehet, de nem mindenki fogja majd fel olyan nagyvonalúan a védekezést, mint a spanyolok és az ausztrálok. Chile ellen már sokkal meglepőbb lenne, ha újra duplázni tudna, viszont ha mégis így lesz, egyértelműen bejelentkezik a gólkirályi címért.

  1. Neymar

22 évesen azt a terhet cipelni, hogy a rendező ország szereplése tőle függ, nem pitiáner dolog. Neymar egyelőre vegyes, lőtt ugyan két gólt, de Ochoával például már ő sem bírt, és ne szépítsük, bajban van a csapata. Nagyon kellene a csatártól minden plusz, amit csak ki tud préselni magából, és ehhez pont jó ellenfél lesz Kamerun, amely szemmel láthatóan csak azért jött el a világbajnokságra, hogy gólkirályt csináljon a) Mandzukicból, b) Neymarból c) Dos Santosból (igazából hármat vert nekik, de a bíró másképp gondolta). Neymar nem vitás, hogy képes megszerezni a gólkirályi címet, akár a mögötte játszók bénázása ellenére is, hiszen két sebességi fokozattal a mezőny fölött közlekedik, csak az a baj, hogy tudják ezt az ellenfelek is, ezért a torna élesebb szakaszában jó eséllyel több időt tölt majd vízszintesben, mint függőlegesben.

  1. Mario Balotelli

A bomlott elméjű olasz ugyan már most hátrányban van a többiekkel szemben (ma este faraghat belőle Costa Rica ellen), de elnézve a nagyszerűen rajtoló olasz válogatottat, hajlamosak vagyunk elfelejteni neki, mit szerencsétlenkedett össze a Milanban idén. Talán nem túlzás azt állítani, Mario már a jövő évi szerződéséért is hajt, hiszen semmi kedve Milánóban maradni, és közben tudja, hogy amúgy is muszáj tepernie, mert ott ül mögötte a padon az olasz gólkirály Ciro Immobile. Balotelli egyébként nem éri be olyan csipcsup dolgokkal, mint a gólkirályi cím, most például sokkal jobban fogalmaztatja, hogy kap-e egy leffentést az angol királynőtől, ha góljaival ma versenyben tartja Angliát. Ha a Buckingham palota sajtósába szorult egy kis humorérzék, megkapja a pusziját Bözsi mamától.

   7. A hetedik jelölt nagy kérdés. Ha Chile kinyomja Brazíliát (ahogy érzem), akkor Alexi Sánchez simán ott lesz a legjobbak között, James Rodriguez meg szinte biztos, hogy játszik majd a negyeddöntőben is, így akár őt is idevehetjük. Mandzukic viszont valószínűleg nem, pedig benne is benne van a matéria, és mivel egyszer a belgák is elkapják a fonalat, a személyes érintettség okán azt mondom, Mertens lesz a legeredményesebb játékosuk. És akkor feltenném a kérdés, hogy ki lehet-e hagyni egy ilyen felsorolásból Lionel Messit. Na ugye. ­


comments powered by Disqus

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog