Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar-görög talking points

0

1) Ahogy Romániában, most is két ellentétes félidőt játszottunk le. Fizikailag ennyit bírunk ki, ezzel nincs mit tenni. Ettől függetlenül a két félidő megegyezett abban, hogy eltérő taktikával is ott volt a 2-2 helyzetünk, amiből gólt lehetett volna lőni, és hogy a görögök labdabirtoklása sem volt semmivel hatékonyabb. Szóval a játék képe ellenére tulajdonképpen ugyanazt értük el védekezésben és támadásban is mindkét taktikával. Plusz nem mindegy, hogy a görögök szorítanak be, vagy mi állunk vissza. Reális taktikával tök reális egy pont. A görög foci minden szegmensében százszor jobb, mint a magyar, ezen a meccsen ezt simán eltüntettük, én nem értem az általános picsogást.

2) De jó lenne, ha szegény Gera Zolinak csak egy olyan alternatívája lenne, akit 15 percre be tudunk hozni a végén a helyére. És az is, ha Tőzsér soha többet nem vezetné rá a labdát egy társára, hogy aztán 3 méterről odaadja neki, amikor már semmit sem tud kezdeni vele. Eleve az ő dolga lenne, hogy csináljon vele valamit. 

3) A védelemben volt pár megingás, de amúgy tök stabilan nyomtuk akár a tizenhatost kellett védeni, akár az egész félpályát. Kádár és Juhász tanár úr is király volt. Négy tétmeccsen egy gólt kaptunk. 

4) Király is jól lehozta a meccset, de nem értem, miért perspektíva egy 38 éves kapussal felállni, persze, rutin, meg higgadtság, meg a védelem irányítása, de szerintem luxus, hogy nem próbálunk előre lépni.

5) Egy az egyben nem tudunk senkit levenni a pályáról. Dzsudzsáknak volt talán két jó csele, Szalai egyszer fordult le emberről, Stieber meg sem próbált cselezni.

+1: jó ötlet volt a pontrúgások 80%-t közvetlenül a kapus elé tekerni, abból tényleg bármi lehet, viszont felesleges lett volna a tizenegyespont környékére beadogatni, a görögök sokkal jobban fejelnek. 

Pörkölt nokedlival, 250 dollár és egy dilettáns röfi-szériája

0

Dárdai Pál utolsó eligazítását tartja az Eb selejtező előtt - írja az MLSZ Facebook-oldala. Sajnos a dilettánsnak végetért a röfi-szériája, így csak egy kérdés maradt, mivel magyarázza majd a vereséget :( ? - írja a kommentek között Ambrus János, aki egyébként a maga bárdolatlan bunkóságával érzékeny pontra tapint. Mert hát lássuk be, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy kikapjunk a görögöktől, és az elmúlt - nem is tudom, mennyit írjak ide - borzalmasan sok év leginkább körülrajongott kapitányát azonnal maga alá temetheti a magyarosch futball-lélektan. Persze ne legyünk ünneprontók és borúlátók, költözzön szívünkbe Toracs Frank optimizmusa, aki azt írja: [Nyerünk] Remellem! Mert radobtam a meccsre $250-et! Dollarba beszelek! - ugyannakor nem mulasztja el jelezni, hogy A Kapitany hasan meglatszik a porkolt nokedlival!

A Császár

0

 

Öt dolog - Talking points

0

A kommentfogókról megpróbálunk elrugaszkodni a posztok felé, a tankönyv szerinti első lépcső pedig a Talking points poszt.

1. A poszt Guardiola-korszak után LE az első edző, aki tényleg szembe mert menni a főnökkel.

2. Nem egy atombomba, de azért szimbolikus: a Barca két gólját két új igazolás szerezte egy pontrúgás, meg egy hosszú indítás után >> fejes gól, klasszikus centergól >> Anti-Guardiola

3. Ancelottit nem a bajnokcsapatok mestere, hanem a Bajnokok Ligájáé. Ugyanannyi bajnoki címe van, mint BL - mondjuk a PSG-vel nem volt nagy kaland. A Milannál meg nyolc év alatt egy scudettó. Ettől függetlenül ostobaság lenne kirúgni. 

4. A Barca folytatja a helyzetek tékozlását, most is úgy egyenlített a Madrid, hogy az előző támadásnál még Neymarnak volt ziccere. A BL-ben simán el lehet csúszni ennyin.

5. A Real megszűnt a világ legjobb kontracsapatának lenni, de hogy mi lett helyette, az egyelőre nem világos. A játékosok fizikailag is szét vannak esve, pedig az előző egy-két évben majd' szétszakadtak az energiától.

Los clásicos ilustrados

0

Óriási cucc - kár, hogy egy büdös szót nem értünk belőle. Hatalmas szerencse viszont, hogy _olyan az agyunk, mint egy kompjuter_, így az összes esetre emlékszünk szöveg nélkül is.

Zlatan Ibrahimovic, magyar hangja Lúdas Matyi

0

Benjamin Lecomte elég cudarul felütötte Ibrát a forduló nyitányaként. Zlatannak több súlyos, és néhány életveszélyes sérülést kellett volna szenvednie, ehelyett bosszúból hármat vágott Döbröginek (PSG-Lorient 3-1). 

Hatos! Faszt: Kilences!

0

Egyetlen pozitívuma volt a Juventus gyalázatos éveinek: egyszer sem kellett játszani a csúcson lévő Barcával, sem az Európa Ligában, sem amikor zsinórban szállítottuk a hetedik helyeket a Serie A-ban, de azt orrontom, ez ma véget ér. Egyéb megérzésem nincs, a Porto-Monacót jó lenne elkerülni, mert a futballromantikus bemondások csak addig tartanak, amíg nem kell valamelyiket nézni a BL-elődöntőben, mert az obligát lelkesedést akkor majd felváltja a mi a faszt keresnek itt ezek? kórus, szóval mindenkinek elemi érdeke, hogy így legyen. Egyébként is, már Donald Gibb is megmondta a Véres sportban: itt az ideje, hogy megkülönböztessük a kezdőket a haladóktól. 

Hordó, hordó, háromszor is hordó

0

Egyetlen Juve-meccset sem utálok annyira, mint ezt, és egyetlen kapus sincs akkora hordó, mint Peruzzi. Pedig már az elején ott láttam a mennyországot Vieri oldalhálójánál, aztán hogy bíztam Puhl Sanyiban, hogy nem adja meg az első gólt, mert volt valami bizonytalanság, legalábbis szegény Jenő azt jelentette a helyszínről, Hitzfeld, az elaggott rozmár meg csak kummogott a bajsza alatt. És hát persze, hogy a mocskos, áruló Paulo Sousa, hejj, betyár, tönkretetted a magyar focit is! 

Was erlaube Strunz? Ich habe Fertig

0

Ma 76 éves minden idők leghíresebb német sajtótájékoztatójának szellemi atyja, Giovanni Trapattoni. De ez még nem minden.

Full matches and shows

0

Másra tényleg nincs is szükség a hétvégéhez. Enjoy, aki még esetleg nem ismerte.

Kicsi ez a város kettőnknek, Jack!

0

Gödörben az NST, gödörben a Real Madrid

0

A szitáló ködben a kopasz szilfa felől kehes varjak károgása hallatszott. Az NST teteme körül gyülekeztek.

Hát igen, khm, na, hát nem erről volt szó; elsőként október vége, majd 2015 eleje hangzott el, mint az feltámadásnak órája, most azt mondom a még velünk utazóknak: április elején térhet vissza elmacskásodott tagjainkba az élet. Addig is, a kommentfogók világát éljük, és persze ne feledjük: Paulo Sousa semmit sem tudott adni a magyar futballnak. 

[a posztot úgy tudod kommentelni, ha a böngészőben a "postr" szót átírod "reblog"-ra]

San Lorenzo-drukker, az én emberem

0

A szurkoló nem első sorban az egyéni versenyzőnek drukkol annak egyéni kvalitásai alapján, hanem egy csapat által reprezentált közösséggel azonosul; a kollektív azonosulás lehetőségének biztosítása pedig már a kezdet kezdetétő a futball egyik fő  társadalmi funkciójává vált. 

San Lorenzo, Argentína

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog