Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Liverpool története 10 meccsben

0

Hogyasszondja:

Jonathan Wilson, a magyar nyelven is hatalmas sikert arató Futballforradalmak szerzője új könyvében a nemzetközileg legsikeresebb angol klub, a Liverpool FC történetét meséli el. A szerző tíz kulcsfontosságú meccs krónikáján keresztül mutatja be a Vörösök magával ragadó történelmét - a 19. század végétől egészen addig a varázslatos isztambuli éjszakáig, amelyen a csapat Steven Gerrard és Jerzy Dudek vezetésével háromgólos hátrányt tüntetett el az AC Milan elleni BL-döntőben.

A kötet ugyanakkor jóval többet nyújt nosztalgikus múltidézésnél. A szerző a rá jellemző olvasmányos stílusban mutatja be azokat az edzőket, játékosokat és eseményeket, amelyek meghatározó formálói voltak a klub karakterének. Megtudjuk, hogyan vált a Liverpool a helyi iparvidék munkásainak kedvencéből európai sikereket halmozó sztárcsapattá, milyen munkamódszerekkel mentette át elődje, Bill Shankly örökségét Bob Paisley, de az is kiderül, milyen kihívásokkal kellett megküzdenie annak a Kenny Dalglish-nak, aki pillanatok alatt lett a klub ünnepelt játékosából hatalmas elvárásokkal szembenézni kénytelen menedzser.

A könyv amellett, hogy remek stílusban megírt klubtörténeti enciklopédia, segít megérteni az angol futball mechanizmusait, a Liverpool és a Manchester United rivalizálását, valamint a Premier League dinamikus, üzleti logika által vezérelt működését. A lapokon olyan legendás egyéniségek karrierjének emlékezetes meccsei és góljai elevenednek meg, mint Kevin Keegan, Greame Souness, Alan Hansen, Ian Rush, Joe Fagan, Robbie Fowler, Steve McManaman, Michael Owen vagy éppen a nemrégiben visszavonult Steven Gerrard. A könyv remek háttérolvasmány az angol bajnokság, valamint a nemzetközi kupasorozatok követéséhez.

Eddig az Akadémiai Kiadó ajánlója, mely méltatlanul hallgat arról, hogy a fordítást korunk legritkábban posztoló, és még annél is élemedettebb korú bloggerei készítették

A Liverpool töténete 10 meccsben

Akadémiai Kiadó, 2017, 436 oldal,
Formátum: B5

  • Borító típusa: kemény, papír
    4165 forint


comments powered by Disqus

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog