Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az argentinok nyerik a vébét a Maracanában?

0



Aaron Ramsey ugyan kimaradt az angolok vb-keretéből, de ezzel csak a celebek nyugodhatnak meg, a világ nagyobbik felére változatlanul komoly veszély leselkedik. Merthogy Dario Perkins, a Lombard Street Research igazgatója, a Bank of England stratégiai partnere amondó: nagyon randa dolgok történnek a labdarúgó-világbajnokságokkal párhuzamosan. Mire számítsunk? Brazíliai pókeső? Az apokalipszis lovasai? Az argentinok nyerik a vébét a Maracanában? Lássuk az előzményeket. 

Az első globális világgazdasági válság előtt részvénypiaci buborék alakult ki a New York-i részvénytőzsdén. A New York-i részvénytőzsde részvényindexe, a Dow Jones Industrial Average (DJIA) 1929. szeptember 3-án érte el csúcspontját 381 ponttal, majd iszonyatos hangrobbanás kíséretében kipukkadt. 1930-ban Uruguayban megrendezték az első labdarúgó-világbajnokságot.

Persze ez régen volt, nem gondolunk már a búval, mondhatnánk. Hanem a modern idők sem voltak kevésbé vészterhesek.

1986, Mexikó. Összeomlik a magyar válogatott, és magával rántja a világ tőzsdepiacát is. Hong Kongtól Európán át Szváziföldig emlegetik a Fekete Hétfőt.

1990, Olaszország. Maradona arra kéri a nápolyiakat, szurkoljanak az olasz válogatott ellen a vb-elődöntőben, ami a helyieknek nincs is kifejezetten ellenére. Ezzel párhuzamosan általános recesszióba süllyed az Egyesült Államok, a népek csak diszkont áruházakban hajlandóak vásárolni, South Parkot is bekebelezi a Walmart.
 




1994, Egyesült Államok. Robert Baggio az égbe lövi a mindent eldöntő tizenegyest, pokolba zuhan a kötvénypiac, az iparági veszteség ezermilliárd dollár.

1998, Franciaország. Az ázsiai és az orosz gazdaság is megbicsaklik, az LTCM pedig páros lábbal száll bele a Wall Streetbe, ám ez senkit sem érdekel, mert Zinedine Zidane a vízen jár.

2002, Dél-Korea-Japán. A sorozatos csalások következtében a Dotkomlufi és a dél-koreai válogatott egyszerre pukkan ki.

2006, Németország. José Pekerman a padon jegeli Lionel Messit, de még ez is jobb biznisz, mint Amerikában ingatlant venni.

2010, Dél-Afrika. Felüti a fejét, majd a Prérifarkast is megszégyenítő módon söpör végig rajtunk az euróválság. Görögország integet a legjobban, pedig pont ők ragadtak be az államcsőd lesreállításánál, eközben Új-Zéland mattolja az olaszokat, akik nagyobbat buknak, mint az ír gazdaság.

2014, Brazília. Ezt egyelőre nem tudjuk, de most olvasom, hogy az antarktiszi jégmezők nem állnak túl jól, és ez most az átlagosnál is jobban kezdtett aggasztani.

Akkor foglaljuk össze a New York-i tőzsdeindex egy képével, mit tanultunk ma. Minél magasabb a szám, annál rosszabb nekünk.
 


comments powered by Disqus

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog