Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Heten, mint a gonoszok

0

Vágod, heten, mint a gonoszok… B. Nagy Mária, és most meg ugye hét valamit kell írni, bruhaha! Nem hiszem el, ez valami hatalmas!

Bár nem vitás, hogy ez minden idők egyik (ha nem A) legjobb vébéje, azért néha a gránitkemény suttyóság is megmutatja rút pofáját Brazíliában. Tegnap éppen Ante Rebic agyára borult köd, de volt itt már taposás, agyatlan tahófault, és természetesen néhány arcpirító, már-már szándékosnak tűnő játékvezetői pofátlanság is. Jöjjenek a rossz arcok, bunkók, szemétládák és úgy általában a vébé gonoszai. (Sajnos a blogmotor nem kezel GIF-et, de a linkeket elrejtettük a posztban, rájuk kattintva megnyílnak új lapon)

1. Wilson Palacios, a hondurasi hentes nevéhez fűződik az eddigi legtirpákabb fault a világbajnokságon. A sötét lelkű sejthalmaz nem érte be annyival, hogy az egyik lábával agyontapossa Pogbát, ha már épp kijött az ütem, a másikkal is beletiport a francia középpályás combjába. Pogba utána megpróbálta törlesztésképp kettőbe fűrészelni, de célt tévesztett.

2. A világbajnokság első piros lapja az uruguayi Maxi Pereiráé, aki meglehetősen nehezen dolgozta fel a Costa Rica elleni szégyenletes zakót. Már eldőlt a meccs, amikor Joel Campbell elkövette azt a hibát, hogy nem volt elég körültekintő, és megpróbálta testtel fedezni a labdát. Pereira megmozdulásáról nekem egyből Totti Balotelli elleni merénylete jutott eszembe.

3. Ante Rebicnek annyi mentsége van, hogy elég fiatal ahhoz, hogy elboruljon az agya, amikor egy továbbjutásról döntő meccsen kitömik a csapatát, mint a karácsonyi pulykát. De jobban belegondolva semmiféle mentség nem lehet arra, hogy valaki kollégája pályafutására tör egy ennyire tahó szabálytalansággal. Ez nettó surmóság.

4. Hasonló cipőben járt Alex Song, ráadásul ugyanebben a csoportban, csak itt Horvátország állt a borosta jó oldalán. Éppen verték Kamerunt, mint a kétfenekű dobot, és egy gyors kontránál Songból az egész szezon frusztrációját kihozta, hogy Mandzukic meglökte futás kezében. Ezért utána iramodott, és egy mortal kombatos mozdulattal gerincen könyökölte a horvátot. Legalább nem reklamált utána.

5. Pepe nyilvánvalóan nem hiányozhat egy ilyen összeállításból, bár most kicsit inkább a közhangulatnak engedve válogatjuk be. Én továbbra is tartom, nem volt ez olyan marha súlyos dolog, és ha rajta kívül bárki más csinálja, valószínűleg csak egy sárgát kap, vagy még azt sem. Pepe pedigréje viszont leginkább a Mesék a kriptábólra hajaz, így tőle elég volt egy ilyen apró biccentés is, hogy villanjon a piros. Más kérdés, hogy nem kell senkit lefejelgetni, és akkor nem rúgjuk ki a sámlit saját csapatunk alól.

6. Fred nem kapott pirosat, nem volt feltűnő durváskodása, én mégis előbb raknám be ebbe a válogatásba, mint bárki mást. Eleve felháborító, hogy Brazília nem tudott egy nála jobb csatárt delegálni a saját rendezésű vébére, de az esélytelenül csetlő-botló csatár még tudja tetézni országa utánpótlásának hibáit a vébén nyújtott teljesítményével. Eddig ugyanis egy pofátlan műesésre, és egy lesgólra futotta tőle. Azon kívül egy közel vállalhatatlan kamionosbajuszra.

Megmondták a Nagy Elődök, hogy a hetedik te magad légy, és én vállalom, hogy leszek a hetedik gonosz. Ebben a rövid felvételben benne van minden, amiért Anglia két kör után már csomagol. Arany szíve.


comments powered by Disqus

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog