Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

It's showtime, baby!

0

A horvátok lépten-nyomon hangoztatják, hogy a vb legkönnyebb meccse előtt állnak, legyen csak padlizsán a brazilok feje az idegességtől, őket annyi teher sem nyomasztja, ami végezne egy tevenyakú fátyolkával. A hangadó természetesen Niko Kovac szövetségi kapitány.

"Könnyed, szórakoztató futballal szeretnénk előállni a vb-n. Ha már úgy hozta a sors, hogy a brazilokkal kerültünk egy csoportba, örülök, hogy a nyitómeccs a miénk. Minden nyomás rajtuk lesz majd, mi pedig csak élvezni szeretnénk az összecsapást, és ehhez meg is vannak a megfelelő játékosaink. Persze a fegyelmezettségről nem felejtkezhetünk meg: a horvátok kreativitását kell ötvöznünk a németek precizitásával, és akkor meglepetést is okozhatunk a tornán" – adja elő a történetet Kovac, és tulajdonképpen hiteles is.

Azzal már biztosan meglepetést okoznak, hogy a horvát válogatott várható kezdőcsapata (a tornán általában, nem biztos, hogy a brazilok ellen is így lesz) hemzseg a középső középpályásoktól, kis túlzással három tízest is a kezdőbe gyömöszölnek Modric, Rakitic és Kovacic személyében. A labda megtartásával és a támadások felépítésével tehát nem lehet gondjuk, Kovac meg mondhat akármit, azért az valószínű, hogy a horvátok kontrákra fognak játszani. Nem hátrány, hogy Modric a Real Madriddal, Rakitic meg a Sevillával nyert európai kupát az idén, nem kis mértékben ennek a stílusnak köszönhetően.
 


A kontrákhoz tökéletesek a horvátok szélső védői is: Srna és Pranjic is labdaügyes, jól lép fel az összjátékhoz, sőt ha őszinték vagyunk, ezek az elsődleges erényeik, mert védekezni azt kevésbé tudnak.

Nagy luft viszont Mandzukic eltiltása, ő még az Izland elleni pótselejtezőn valami ősi, szittya indulattól vezérelve kuszálta össze Gudmundsson térdszalagjait, a helyén Jelavic léphet majd pályára, már ha Kovacnak szüksége van középcsatárra. Egyáltalán nem biztos, hogy így lesz, egy mozgékonyabb Eduardo-Olic-Perisic trió lehet, hogy hasznosabb a brazilok ellen.

Scolari nem lacafacázott a vb-célokkal kapcsolatban: a játékosok már egy évvel ezelőtt megkapták a teljes felkészülési programjukat, és az bizony egészen július 13-ig, vagyis a vb-döntőig szól. Pedig ezzel egyszer már megégették magukat rendezőként, sőt a hagyományos nagycsapatok közül egyedül a brazilok nem tudtak még saját rendezésű vb-t nyerni.

Ahogy a ZM is írja, valószínűleg ez a legeurópaibb brazil válogatott, amelyet valaha láttunk. Scolari 4-2-3-1-re állította át a csapatot, amelyben minden posztot a csapatösszhangnak rendeltek alá, egyedül Neymar kap viszonylagos szabadságot, de ha nem veszi ki a részét a védekezésből, könnyen úgy járhatnak vele, mint a portugálok Ronaldóval.
 


A brazil védelem bombaerős és villámgyors, támadásokban mindkét szélen nagy segítséget jelentenek majd a felfutó hátvédek, igaz, ebben sok veszély is rejlik. A védelem előtt két masszív tag kap helyet, megosztott feladatokkal: van a bekkek előtti pusztító horgonyember, erre a feladatra L. Gustavo és Paulinho a legalkalmasabb, bár a Konföderációs Kupán éppen együtt játszottak. A védelem előtti helyekre pályázhat még Fernandinho és Ramires is, akik viszont inkább a támadások felépítésében és a kontrajátékban hasznosak.

A csapatrészeket összekötő kapocs Oscar (Hernanes) lesz, Hulk jobbról erőszakos, Neymar balról gyors és ügyes, középen Fred, öö, nem is tudom, mi, de az nagyon.

Ha el lehet hinni, amit Kovac mond, akkor a gyenge-közepes nyitómeccsek helyett jó kis derbit láthatunk. Külön érdekes, hogy mi történik, ha a brazilok hátrányba kerülnek, mert ilyet még a KK-n sem láttunk egyszer sem, illetve mi van, ha a horvátok beássák magukat a tizenhatosra, és pozíciós játékra kényszerítik Brazíliát. Könnyen lehet, hogy baj. 


comments powered by Disqus

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog