Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Labda nélkül hulla vagy, Leone! A második csoportkör 7 legérdekesebb képe

0

Sylvester Stallonénak ugyan semmi köze a világbajnoksághoz, de ő is tutira hulla lenne, ha labda nélkül kellene középcsatárt játsznia, vagy Gerrard és Henderson készítené elő az uruguayi túszszabadítás tervét. Képekben a második kör, nagyérdemű szakértés, móka-kacagás és nagypapás cöccögés jól megfér egymás mellett. 

A kötelező Neymar-Messi-Ronaldózás mellett a belgákat övezte a legnagyobb hype a vébé előtt, nem is alaptalanul, és bár már biztos továbbjutók, a játékuktól nem estünk hanyatt. A belgák halmazán belül is Lukaku nyelte be a legtöbb savat, és bár nem akarok irgalmas szamaritánusként a segítségére sihetni, a kritikák jelentős része igazságtalan. Szerencsétlen annak a levét issza, hogy a belgák tulajdonképpen egyetlen szélső védő nélkül nyomják a 4-2-3-1-et, mindezt úgy, hogy a két szélső támadó is sokkal inkább befelé indul, mint bárhova máshova. Innentől kezdve Lukaku pont olyan, mintha pályán sem lenne, és tényleg. 

1)

Itten azt látjuk, Lukaku miféle passzokat kapott az első két vb-meccsén. Nem kell sólyomnak lenni, hogy észrevegyük: egyetlen nyomorúságos labdácska sem jutott el hozzá a tizenhatoson belül. Ez aztán a remek középcsatár-móka, így lőj gólt, drága barátom!


2)

A szerencsétlen meg kóborog, mint a kivert kutya, kolbászol mindenfelé, csak a tizenhatos felé nem. 


3)

Rooney is ki van éhezve, mint a chilei művésznő, már ami a kapott labdákat illeti. Mert ugye ő lett volna a védekezést a támadással összekötő kapocs Uruguay ellen. Hát azoktól a labdáktól, amikkel a két belső középpályás etette 90 percen keresztül, nem böfögött nagyokat.


4) A svájci retesz

A képen a serdülő lánycsapattá változó svájci válogatott védekezik, pontosabban inkább mindegyikük a labda után szalad önfeledten,  fürtös loknikkal, hogy csak a saját szögletüket követően kapjanak észbe: Úristen, egy darab védőnk sem maradt hátul! Mindez Ottmar Hitzfeld alatt, ami olyan, mintha Capello három trequartistával küldené fel az oroszokat. Vagy bárkit. A gól persze menetrendeszerűen érkezett a hármas vágányra (06:00-tól a videón).
 


5)
De hogy ne vesszünk el a pályán zajló eseményekben, egy kis kitekintés, de még mindig a stadionból. Azok után, hogy a párkák jóslatának megfelelően nagy divat lett az angol WC, az orosz lobbi is beerősített, és a Szocsiban látott szimultán modell is világhódító körútra indult. Sid Lowe helyszíni jelentése a Honduras-Ecuador előtt a curitibai Arena da Baixidából. 


6) A fiatalabb korosztály kedvéért mondom: a futballcipő fekete. Fekete-fehér.
Az ízléstelen giccs viszont sokszínű, sőt a világ összes színében pompázik egyszerre. Ott még nem tartok, hogy éjféltájban átkopogjak a szomszédban mulató egyetemistáknak, hogy hangos a zene, de erre a színorgiára isten uccse dúvad bagolyként borzolom fel a szemöldököm.
 

7) A vébé amúgy eléggé izgalmas eddig. Pontosan ennyire.


 


comments powered by Disqus

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog