Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ne menj csínybe, Ronnie! Csinnbe be se! Csínnbe meg pláne!

0

Az első kezembe eső tárgy, amit hozzá tudok csapni a mai meccsekhez egy egész pofás Ignasevics-interjú, de amúgy az első holtpontunkkal küzdünk a vébén. A kommentfogóba be tudunk még csempészni egy élő linket Hodgson és Gerrard első sajtótájékoztatójáról, mármint a kiesés óta most szólalnak meg először. Kecsegtető lehet, hogy az úgynevezett kiscsapatok meccsei sem voltak eddig rosszak, ha viszont mégsem így lesz, akkor az eddig látottak alapján a vb legrosszabb meccse lehet az Algéria-Dél-Korea. Este jó lenne, ha Ronaldo nem tenné tönkre a térdét, mert értjük ugyan, hogy vébé, de pár évig még játszogatnia kéne máshol is. 

csin (csín, csinn, csínn) 1933: ~ (NS. I. 1: 7); 1937: „A »~« valóban nem faultot jelent. A helyes új magyar sportkifejezés. »csinn«. Hangutánzó szó, … nem új kifejezés. „Csinba menni” – ezt nem használjuk … „Csinnbe küldeni” – ez előfordul … a labdát az ellenféllel kb. egyidőben éri el, tehát összeütközik” (NS. IX. 7: 3); 1939: „Egy kis csinn” (KS. VIII. 1: 3); „néhány kiadós csínn” (XI. 21: 2); 1969: „csínbe megy” egy labdáért” (Ns. I. 9: 3); „A csehszlovák válogatott elleni mérkőzésen csinbe rúgtam” (I. 20: 2); „A fedezet hozzászokott az ütközésekhez. Mindig belemegy a ~be, mert ez a dolga. Vállalja most is az összecsapást” (VII. 21: 3). Sportnyelvtörténeti szótár (Akadémiai Kiadó, 1971).

Kosztáról már Rica és nem Jani jut eszünkbe

0

Annak ellenére, hogy Anglia már csütörtökön elszenvedte második vereségét, kiesnie csak péntek délután sikerült, ráadásul Costa Rica nem csak az angolokat ejtette ki, hanem az olaszokat is rendesen beparáztatta, Az E-csoportban szintén tisztult a kép, hiszen Svájc elgázolása után a franciákat már csak az igen jól felkészült Matematika csapata ejtheti ki, ahogy Hondurast is csak ők segíthetik tovább. Vébé-naplónk hétvégi számában orálisan fixáljuk Luis Suarezt és megemlékezünk a tegnapi nap fontosabb eseményeiről.

A hét mesterlövész*

0
* Bruhaha, mesterlövész! Érteed! Mer van az a film, tudod, meg ez olyan, mintha a csatárokra vonatkozna. Hahaha, óriási! Mesterlövéhéhéész!

A vb-gólkirályság kategóriája legfaszább titulusa. A BL-, vagy mondjuk egy bajnokság gólkirályára két év múlva senki nem emlékszik, a világbajnokság legjobb góllövője viszont böhömnagy betűkkel beírja magát a labdarúgás történetébe. Olyan figurák mellé, mint Kocsis Kocka, Just Fontaine, vagy éppen Ronaldo, aki ezt (is) egy szinttel feljebb emelte, és jelen pillanatban a vébék történetének legeredményesebb játékosa.

Itt van ugyan a vébén elsőszámú kihívója, de amikor Müllert 4-0-nál lecserélte a fikagörgető, és Podolskit küldte be a helyére, akkor egyszerre két dolog történt. Motsching kirohant a kertbe, és leharapta egy mókus fejét, Klose pedig rájött, hogy nem fogja behozni a pókharapó zsenit az összesített vb-rangsorban. De maradjunk most egy kicsit Brazíliában, és nézzük, kik harcolnak majd a gólkirályi címért. Ők heten.

Angliára a kapusok a legveszélyesebbek

0

Szegény angoloknak nemcsak a saját kapusaiktól kell rettegniük, de az ellenfél kirúgásainál is.

Ki lesz a spanyol Benedek Tibi?

0

A Maracana bejárata előtt óriási szobor áll. A szobor Bellinit, az 1958-as brazil válogatott csapatkapitányát ábrázolja: megdicsőült ábrázattal áll a talapzaton és a Rimet Kupát emeli a magasba. Maga a talapzat már 1950-ben elkészült. Úgy volt, hogy Ademir alakja kerül oda. Nem került, a talapzat még nyolc évig üres maradt. Szerda este óta - ha szimbolikusan is - újra üresen áll, a bajnok megint elesett a Maracanában.

Feedek

Archívum

Követők

benitonstt heinrich pulga OutsideRB juergenw kiajobb rostas70 Roberto Carlos csker Integető lufiember United99 Viridis Aquilae vily35 nstvendégszerző sacer  benito BlueCech

Utoljára kommentelt posztok

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog